Rijbewijs aanvragen

Na het behalen van je praktijkexamen bij cbr is het nu tijd om je rijbewijs aan te vragen! Je kan bij de gemeente stadsdeel waar je bent ingeschreven je rijbewijs aanvragen!

Je moet bij je hebben op het moment van de aanvraag !

  • 1. Pasfoto`s
  • 2. Geldig legitimatie
  • 3. Cash rond 50 euro

Het duurt 5 werkdagen daarna mag je het eindelijk gaan ophalen je rijbewijs! Nogmaals van harte gefeliciteerd van het bijhalen van je rijbewijs via Autorijschool Ayana!

Aanvullende informatie over de aanvraag van je rijbewijs

Een rijbewijs vraagt u aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U moet hiervoor zelf langsgaan. Iemand anders kan de aanvraag niet voor u doen (ook niet met een machtiging)!

Locaties en openingstijden
U kunt terecht bij u eigen gemeente naar keuze. De gemeente zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur open. Er zijn zeven verschillende locaties. Voor de aanvraag kunt u geen afspraak maken.

Voorwaarden:

  • U moet in Amsterdam ingeschreven staan om hier een rijbewijs te kunnen aanvragen.
  • Voor de aanvraag moet u minimaal zeventien jaar oud zijn. Onder de achttien mag u alleen onder begeleiding autorijden. Lees verder bij Jonger dan 18 (zie hieronder).
  • U moet minstens 185 dagen in Nederland ingeschreven staan.

Beginnersrijbewijs
Uw eerste rijbewijs is een beginnersrijbewijs. Het ziet er hetzelfde uit als een normaal rijbewijs, maar de eerste jaren gelden er voor u strengere regels. Bijvoorbeeld voor het gebruik van alcohol. Meer informatie vindt u op www.rijbewijs.nl.

Uitslag rijexamen drie jaar geldig
Na uw rijexamen hebt u drie jaar de tijd om uw rijbewijs aan te vragen. Wacht u langer, dan moet u opnieuw examen doen. Als u meer dan één jaar wacht met de aanvraag, dan hebt u een nieuwe Verklaring van geschiktheid rijbewijs nodig. Kijk rechts op deze pagina voor meer informatie.